NOS SportAangepast

Van Gerwen geeft Lewis pak slaag

Michael van Gerwen heeft in Londen overtuigend de finale bereikt van het WK darts van de PDC. De Brabander, die vorig jaar de finale verloor van Phil Taylor, sloopte in de halve finales de Engelsman Adrian Lewis: 6-0.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, want Van Gerwen en Lewis zijn de nummers twee en drie van de wereld en lijken de enige troonpretendenten van de 53-jarige Taylor. Het werd echter een uiterst eenzijdig gevecht. Lewis miste in de openingsleg drie kansen op dubbels en groef daarmee zijn eigen graf.

De 24-jarige Van Gerwen profiteerde en overklaste vervolgens de vier jaar oudere Engelsman. Mighty Mike toonde geen enkel medelijden en bleef geconcentreerd tot de laatste pijl, al was hij enigszins slordig in de zesde set. Lewis bleek echter al uitgeteld en kon zelfs de eer niet redden met een gewonnen setje. In zes sets pakte de Jackpot welgeteld zeven legs.

Op Nieuwjaarsdag speelt Van Gerwen in Alexandra Palace om de hoofdprijs van 300.000 euro tegen de Schot Peter Wright, die de Australiër Simon Whitlock ook overklaste: 6-2. Indien onze landgenoot woensdag zegeviert, lost hij Taylor af als de mondiale nummer één.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl