NOS VoetbalAangepast

Catalonië wint ook zonder Cruijff

Het voetbalelftal van Catalonië heeft in een vriendschappelijke interland met 4-1 gewonnen van Kaapverdië. Ajacied Bojan Krkic speelde een prominent rol.

In het met ruim 20.000 toeschouwers gevulde olympisch stadion van Barcelona nam Kaapverdië binnen tien minuten nog wel de leiding, dankzij een treffer van Jorge Djaniny (Nacional Madeira). Sergio Garcia (Espanyol) stelde met twee treffers binnen twintig minuten orde op zaken.

Krkic stond aan de basis van de tweede treffer en was zelf verantwoordelijk voor de 3-1. Na rust maakte Oriol Riera (Osasuna Pamplona) er nog 4-1 van.

Catalaanse sterren, 'oranje' Kaapverdië

Bij de Catalanen, met de debuterende coach Gerard Lopéz (oud-Barcelona) langs de lijn, maakten toppers als Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets en Cesc Fabregas hun opwachting.

Kaapverdië, dit jaar nog kwartfinalist bij de Afrika Cup, trad aan met de in Nederland opgegroeide Toni Varela, Josimar Lima (beiden FC Dordrecht) en Garry Rodrigues (Levski Sofia).

Cruijff, Neeskens en Cruijff

Cruijff kondigde in november 2012 zijn afscheid aan als bondscoach van Catalonië, omdat hij de "pensioengerechtigde leeftijd" van 65 jaar had bereikt. Cruijff vervulde de erebaan drie jaar en versloeg onder meer de nationale ploeg van Argentinië (4-2).

In het verleden kwam Cruijff ook als voetballer uit voor het Catalaanse elftal, evenals Johan Neeskens en Jordi Cruijff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl