NOS NieuwsAangepast

Benno L. wil soepelere regels

Zwemleraar Benno L. wil een versoepeling van de regels waaraan hij zich moet houden als hij morgen vrijkomt uit de gevangenis. Zijn advocaat Pieter van der Kruijs zal volgende week bij de rechtbank daarvoor een verzoek indienen.

De voormalig zwemschoolhouder kreeg 6 jaar cel voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. In juni kwam hij voor het eerst voorwaardelijk vrij, maar hij werd in oktober opgepakt en terug naar de gevangenis gestuurd omdat hij diverse afspraken had geschonden.

Regels versoepeld

Het Openbaar Ministerie heeft de voorwaarden versoepeld. Zo is het zwemverbod opgeheven dat aan Benno L. werd opgelegd. Als de reclassering toestemming geeft, mag hij op goedgekeurde tijdstippen en op goedgekeurde plekken zwemmen in een openbaar bad. L. heeft ook toestemming om de jaarwisseling bij familie in Duitsland te vieren. Maar hij mag zich niet in het buitenland vestigen.

Het gebiedsverbod voor twaalf gemeenten waar zijn slachtoffers wonen en controle met een enkelband blijven bestaan.

Het OM versoepelde de regels op advies van de rechter. Die adviseerde om voorwaarden te formuleren die de vrijheid van de veroordeelde niet meer beperken dan strikt noodzakelijk is. Benno L. vindt de regels nog te strikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl