NOS NieuwsAangepast

Mislukte liquidatiepoging A'dam

De beruchte Amsterdamse crimineel Gwenette M. is vrijdag in Amsterdam ontsnapt aan een dodelijke aanslag. Dat bevestigt zijn advocaat, Nico Meijering. Een onbekende man richtte een wapen op M. en haalde een paar keer de trekker over, maar het wapen deed het niet.

Antwerpen

Gwenette M. wordt gezien als een grote crimineel in het Amsterdamse drugsmilieu. Vorig jaar oktober werd hij in verband gebracht met een liquidatie in Antwerpen. Daar werd de Nederlandse crimineel Najib B. neergeschoten. Hij zou aan het hoofd hebben gestaan van de Antwerpse tak van het drugsimperium van M.

In 2008 ontsnapte de crimineel uit de gevangenis in Heerhugowaard. Hij zat daar vast voor drugshandel, mishandeling en valsheid in geschrifte. Hij moest toen nog zes jaar van zijn straf uitzitten. Een jaar later werd M. opgepakt.

Wapenvondst

In augustus vorig jaar kwam Gwenette M. voorlopig vrij in afwachting van zijn hoger beroep. Twee maanden later werd hij weer opgepakt. Bij huiszoekingen werden verscheidene wapens gevonden. Ook werden munitie, kogelwerende vesten en apparatuur waarmee telefoonverkeer kan worden verstoord gevonden. Afgelopen augustus werd M. weer onder voorwaarden vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl