NOS SportAangepast

Schumacher in coma gehouden

Michael Schumacher wordt voorlopig nog kunstmatig in coma gehouden. Daarmee hopen de artsen de kansen op herstel van de oud-coureur te vergroten. Zijn toestand is onverminderd kritiek. Dat werd maandagochtend op een persconferentie in Grenoble bekendgemaakt.

Door Schumacher in coma te houden, kan de zwelling van zijn hersenen zo goed mogelijk in de gaten worden gehouden. De Formule 1-legende ligt sinds zondag in het ziekenhuis van Grenoble met zwaar hoofdletsel door een skiongeval.

Helm

De artsen konden op de persconferentie nog niets zeggen over de toekomst voor Schumacher. Per uur wordt de situatie bekeken. Op het moment van het ongeluk droeg 'Schumi' een helm.

"Die helm heeft de klap voor een deel opgevangen. Iemand die geen helm had gedragen bij zo'n ongeluk was niet meer in het ziekenhuis terechtgekomen", zei een van de artsen.

Professor Gerard Saillant, een goede bekende van de Duitser en specialist op het gebied van hersenletsel, sprak ook op de persconferentie. "Ik wil de artsen bedanken. Michael is een echte topsporter. Ik hoop dat zijn goede conditie hem helpt in deze situatie", aldus Saillant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl