NOS SportAangepast

Schumacher in levensgevaar

Michael Schumacher verkeert in een ziekenhuis in Grenoble in levensgevaar. Volgens een korte verklaring van zijn management heeft de Duitse oud-coureur een schedeltrauma opgelopen. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam zondagochtend rond 11:00 uur zwaar ten val bij een skiongeluk in de Alpen.

In coma

De 44-jarige Schumacher zou met zijn hoofd hard tegen een rots zijn aangekomen. Hij was bij aankomst in het ziekenhuis niet bij bewustzijn en z'n toestand verslechterde in de loop van de dag. Schumacher raakte 's avonds in coma.

Het management van Schumacher bevestigde dat zijn toestand kritiek is. "Hij had bij zijn komst onmiddellijke neurochirurgische behandeling nodig", aldus aan verklaring. Aanvankelijk werd aangenomen dat Schumachers verwondingen meevielen, omdat hij bij het ongeval een helm droeg.

"Goede vriend behandelt Schumacher"

Volgens Duitse media is neurochirurg Gérard Saillant in Grenoble aanwezig om Schumacher bij te staan. Saillant is een goede vriend van de oud-coureur en behandelde hem onder meer na een zware crash op het circuit van Silverstone in 1999.

Maandag om 11:00 uur geeft het ziekenhuis in Grenoble een persconferentie over de toestand van Schumacher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl