NOS SportAangepast

Recordzege Schild in Lienz

Marlies Schild heeft in Lienz voor de 35ste keer een slalom gewonnen die meetelt voor de wereldbeker. Ze verbetert daarmee het record van Vreni Schneider, die 34 keer een WB-slalom wist te winnen.

Na de eerste run zag het er niet naar uit dat Schild met de zege aan de haal zou gaan. De Oostenrijkse stond slechts zesde en had maar liefst 0,69 achterstand op Mikaela Shiffrin, die het snelste was.

In de tweede run, waarin veel skiesters last hadden van de mist, liet Schild zich van haar beste kant zien. Ze zag vervolgens haar zus Bernadette, Kathrin Zettel en Maria Pietilä-Holmner flink in de fout gaan, waarna alleen Shiffrin haar nog van de zege kon afhouden. De Amerikaanse leverde haar voorsprong in rap tempo in en moest uiteindelijk op 0,41 van Schild genoegen nemen met zilver.

Schild boekte in februari 2012 al haar 33ste slalomzege, maar stond daarna lange tijd aan de kant met een knieblessure. Eerder deze maand kwam ze op gelijke hoogte met Schneider, die succesvol was tussen 1986 en 1995.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl