NOS SportAangepast

Kiki Bertens niet in hoofdtoernooi

Kiki Bertens is er bij haar rentree in het internationale tennis niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van Brisbane te bereiken. De beste tennisster van Nederland verloor in de laatste ronde van de kwalificatie van de Australische Ashleigh Barty.

Bertens ging, nadat ze vijf matchpoints had gemist, in drie sets onderuit. Het werd 2-6, 6-3 en 7-5 voor de Australische nummer 189 van de wereld. Bertens staat meer dan 100 plaatsen hoger op de ranglijst.

Voor Bertens was het haar tweede toernooi sinds ze hersteld is van haar enkelblessure. Bertens tenniste vorig jaar lang door met enkelklachten. Na de US Open liet ze zich opereren aan haar enkelbanden. Het herstel verliep spoediger dan verwacht. Vorige week maakte ze bij de nationale Masters haar rentree. Dat toernooi won ze meteen.

Wozniacki ook niet

Caroline Wozniacki komt ook niet in actie in Brisbane. De voormalige nummer een van de wereld heeft last van een schouderblessure. De Deense verwacht op tijd fit te zijn voor de Australian Open, het eerste grand slam-toernooi van het seizoen. Dat toernooi begint op 13 januari.

''Ik was mijn seizoen graag begonnen in Brisbane'', zei Wozniacki nadat ze zich had teruggetrokken. ''Maar ik moet nu even op mijn lichaam letten. Na een paar dagen rust ben ik er weer bij.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl