NOS NieuwsAangepast

Soldaat van Oranje breekt record

De musical Soldaat van Oranje is bijna de langstlopende musical van Nederland. Op Oudejaarsavond wordt met 1095 voorstellingen het oude record van de musical The Phantom of the Opera gebroken.

Met nog twee opvoeringen te gaan wordt het nieuwe record vanavond toch al gevierd in de TheaterHangaar in Katwijk. Het waargebeurde verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema zou vanavond eigenlijk voor de 1095ste keer worden opgevoerd, maar de storm van afgelopen dinsdag gooide roet in het eten.

De harde wind veroorzaakte stormschade aan het dak van de foyer van de hangaar. Daardoor konden twee voorstellingen niet doorgaan. Nu het dak is gerepareerd, kan de musical voor de 1093ste keer worden opgevoerd. En omdat het feest voor de recordvoorstelling al maanden van tevoren gepland was, gaat dat vanavond door, en dus niet op 31 december.

The Phantom

Soldaat van Oranje ging op 30 oktober 2010 in première en zal nu dus het oude record van The Phantom of the Opera breken als langstlopende musical van het land. Die musical werd tussen 1993 en 1996 1094 keer opgevoerd. Dat was in totaal goed voor 1,8 miljoen bezoekers.

Wereldwijd is The Phantom ook lang recordhouder geweest als langstlopende show, in Londen. Maar dat record werd in 2006 overgenomen door Les Misérables.

In de VS, op Broadway, is The Phantom nog wel recordhouder met ruim 10.000 voorstellingen sinds 1988.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl