NOS VoetbalAangepast

Terugblik 2013: Davy Klaassen

NOS Sport kijkt met vijf sporters terug op 2013. In de serie 'Terugblik 2013-2014 vooruitblik' vandaag: voetballer Davy Klaassen.

Davy Klaassen twittert niet vaak. Gemiddeld vijf tot zes keer per maand. Maar als de middenvelder van Ajax zich uit, is er doorgaans wat aan de hand. Zo ook in zijn afgelopen jaar van uitersten. Van het herstel van een slepende liesblessure tot een hoofdrol tegen FC Barcelona. Een Twitter-jaaroverzicht van @DavyKlaassen, met zijn commentaar.

@ 31 december 2012: Ik wens iedereen alvast een gelukkig en gezond 2013!!

"Dat wenste ik ook voor mezelf. Ik hoopte dat ik weer fit zou worden. Op dat moment zat ik nog in een moeilijke periode. Je weet nooit of die klachten helemaal weggaan. Dat gevoel, die twijfel, had ik toen sterk."

@ 21 februari: Ik word al een oude man...

"Mijn twintigste verjaardag, geen tiener meer. Als je op je achttiende al debuteert, wil je op je twintigste wel wat verder zijn dan ik toen was. Dan wil je veel wedstrijden spelen, maar dat kon niet. Ik was net een week op vakantie geweest om helemaal rust te pakken. Daarna ben ik weer begonnen. In maart en april ben ik een stuk of vijf keer in Barcelona geweest voor behandelingen. Vanaf dat moment ging het beter."

@ 6 mei: Heerlijk wakker worden. Wat een topdag gisteren!! #32

"Kampioen geworden. Ook al heb ik niet veel kunnen spelen, het blijft leuk. Ik heb het hele feest ook meegemaakt, hoewel ik de volgende dag wel gewoon moest trainen. Een individuele opbouwtraining met Pim van Dord."

@ 24 mei: Eindelijk weer minuten gemaakt. Geen last!! Op naar volgend seizoen!!

"Met de A1 had ik 25 minuten gespeeld om te kijken hoe het ging, tegen Atletico Mineiro op het Terborg-toernooi. Het ging niet zo best. Niks lukte. Maar ik had geen last. Dat was voor mij het belangrijkste, dat ik weer gewoon kon voetballen."

@ 14 juni: Weer onderweg naar de club #zinin#justdoit

"De start van de voorbereiding. Daar had ik zin in na zo'n seizoen. Dan wil je snel weer trainen. In overleg met Ajax en een beetje op eigen initiatief ben ik wat eerder begonnen. Het leek ons verstandig alvast een voorsprong te pakken. Ik was blij dat ik kon spelen in de voorbereiding, maar het ging nog niet hoe ik wilde. Moeizaam, qua conditie en qua voetbal. Ik was het helemaal kwijt. Alles was weg. Afgedwaald door die blessure. Ik had bijna een jaar niet getraind. Dan verdwijnt dat gevoel."

@ 18 september: Come on boys!! #barAJA#letsgo#CL#AFCA

"Barcelona tegen Ajax: 4-0. Ik zat thuis op de bank. Dat was op zich jammer, maar geen teleurstelling. Ik wist ook dat ik er nog lang niet was, dat ik daar nog niet hoorde. Eerst gewoon mijn vorm pakken."

@ 20 september: Heerlijke overwinning en eindelijk weer gescoord!!! #team #fceaja #happy #goal #finally #heeeeeerluk

"FC Eindhoven uit. Het was mijn zesde wedstrijd met Jong Ajax en ik had nog niet gescoord. Na die wedstrijd dacht ik: dit begint er weer een beetje op te lijken. De wedstrijden daarvoor gingen nog moeizaam. Ik heb niet gewanhoopt, maar het is wel vervelend dat je niet de dingen kan doen die je daarvoor wel kon doen. Gelukkig hield Ajax vertrouwen in me. De trainer (Frank de Boer) had al gezegd dat ik er eind oktober weer klaar voor zou zijn. Toen dacht ik dat het sneller kon, maar uiteindelijk heeft hij gelijk gekregen."

@ 29 september: Happy with the 6-0 win and to be back on the team! #ajagae #afca #happy

"In het eerste spelen is altijd speciaal, maar zeker als het zo lang geleden is."

@ 6 oktober: Goeie overwinning en een goaltje! #ajautr #afca #viktorfischer #topmiddag

"Mijn eerste basisplaats en een hele wedstrijd. Het ging niet goed, maar toch gescoord."

@ 7 november: What a great and important win yesterday! #CL #AJAcel #happy

"Weer in de basis en verdiend gewonnen. Dat duel met Celtic was belangrijk voor me. Vanaf dat moment bleef ik staan. Het was de eerste keer dat het middenveld zo stond (met Daley Blind en Thulani Serero). We hebben het goed gedaan en daarna redelijk volgehouden."

@ 27 november: What a night and what a win!! #CL #AJAbar #proud

"Helemaal te gek. Een van de mooiste avonden in mijn leven. Speciaal om van Barcelona te winnen en zeker bijzonder door de manier waarop we wonnen."

@ 8 december: Happy with another great win! And of course with my first hattrick! #AJAnac

"Ook een mooie avond. Mijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. Ik scoor mijn hele leven al regelmatig. Dat heeft met gevoel voor positie te maken. Ook blijf ik voor het doel altijd rustig. Ik weet wat ik moet doen. Maar die hattrick had ik liever geruild met een doelpunt bij AC Milan. Mijn omhaal heeft nog wel een dag in mijn gedachten gezeten. Als die bal raak was geweest of als we andere kansen hadden benut..."

@ 31 december: laatste tweet van het jaar

"Ik moet er nog even over nadenken, maar ik denk weer een gelukwens voor iedereen. Zelf hoop ik dat we kampioen worden, dat ik zoveel mogelijk speel, fit blijf en basisspeler blijf. Deze ontwikkeling wil ik doorzetten en ik moet zorgen dat ik geen terugval krijg. Aan Oranje of het WK denk ik nog niet. Daar moet ik nog heel goed mijn best voor doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl