Storm zorgt voor chaos bij Britten

In grote delen van Groot-Brittannië zijn treinen, wegverkeer en de stroomvoorziening ernstig ontregeld door het aanhoudende slechte weer. De autoriteiten hebben waarschuwingen voor overstromingen afgegeven voor Engeland, Wales en Schotland.

Meteorologen verwachten voor vandaag opnieuw een zware storm, kracht 10 of 11, die gepaard gaat met zeer zware windstoten.

Storm en regen bezorgen de Britten deze week chaos en ongemak. Vandaag zitten nog zo'n 15.000 huishoudens zonder stroom. Zeker 1200 huizen staan onder water doordat rivieren buiten hun oevers zijn getreden.

Nederland

Ontwortelde bomen blokkeren verkeerswegen en treinrails, en ook het luchtverkeer heeft last van het slechte weer. Zo meldt het Londense vliegveld Gatwick dat extra teams van technici en vrijwilligers klaar staan om de luchthaven open te houden voor arriverende en vertrekkende vliegtuigen.

Ook Nederland heeft vandaag te maken met storm. Langs de kust kan de wind aanwakkeren tot kracht 8, op de Wadden wordt rekening gehouden met windkracht 9. In het hele land is er kans op zeer zware windstoten, van 75 tot 100 kilometer per uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl