NOS NieuwsAangepast

"Hard werken aan vuurwerksite"

Er wordt hard gewerkt om het Meldpunt Vuurwerkoverlast weer bereikbaar te maken, zei initiatiefnemer Arno Bonte vanmorgen tegen de NOS. De site is sinds gisteren offline vanwege aanhoudende cyberaanvallen.

Gisteren zei Bonte nog te verwachten dat het meldpunt om 07.00 uur vanmorgen weer bereikbaar zou zijn. "Mensen die overlast door vuurwerk willen melden, moeten nog even geduld hebben", zegt Bonte nu.

Hij heeft geen idee wie er achter de aanvallen op de website zit. Niemand heeft zich gemeld met klachten of dreigementen. "Maar ik neem aan dat het gaat om iemand die geen grote fan van ons is", aldus Bonte, in het dagelijks leven ook GroenLinks-fractievoorzitter in Rotterdam.

Zwakke plek

Ook vorig jaar was de site het doelwit van een cyberaanval; daardoor was hij ruim twee dagen lang niet bereikbaar.

"Tegen zo'n aanval ben je eigenlijk niet bestand", meent Bonte. "Ook websites van banken hebben hun zwakke plek."

Het meldpunt is goed beveiligd, evenals de database, zegt Bonte. Er kan dus niets fout gaan met de meldingen die al zijn gedaan.

Vuurwerkverkoop

Bonte hoopt dat de site vandaag weer online komt, zodat mensen er weer meldingen op kunnen zetten. Zaterdag begint de legale verkoop van vuurwerk. "Dan neemt de overlast pas echt grote vormen aan."

Bonte bevestigt dat het illegale vuurwerk dit jaar opnieuw zwaarder is dan voorgaande jaren. Er worden volgens hem ook meer vernielingen aangericht aan brievenbussen, bushokjes of schuurtjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl