NOS NieuwsAangepast

Egypte: Broederschap terroristisch

In Egypte is de Moslimbroederschap bestempeld als een terroristische organisatie. Door dat besluit van de interim-regering hebben de ordediensten meer bevoegdheden om tegen de Broederschap en haar leden op te treden.

De Egyptische autoriteiten houden de Moslimbroederschap verantwoordelijk voor een reeks recente gewelddaden in het land, onder meer voor een aanslag waarbij gisteren in Mansoura 16 doden vielen.

Een minister zei dat de leden van de Moslimbroederschap zullen worden aangepakt, net als degenen die de beweging financieren of de activiteiten promoten.

Morsi

De Moslimbroederschap, die in 1928 werd opgericht, is de beweging van oud-president Morsi die afgelopen zomer door het leger afgezet. Sinds die dag gaan aanhangers van de Moslimbroederschap bijna dagelijks de straat op om daartegen te protesteren.

Eerder was de beweging al verboden verklaard.

In een reactie zegt een vooraanstaand lid van de Moslimbroederschap dat de organisatie met al zijn activiteiten zal doorgaan. "Het besluit heeft geen betekenis, de enige waarde ligt in het papier waarop het is geschreven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl