NOS NieuwsAangepast

Nipt record voor Serious Request

De Serious Request-actie van 3FM heeft opnieuw een recordbedrag opgeleverd, al is het verschil met vorig jaar klein. In totaal is 12.302.747 euro opgehaald. Dat is 51.080 euro hoger dan vorig jaar.

Het opgehaalde geld zal door het Rode Kruis worden gebruikt om kindersterfte door diarree tegen te gaan.

Vorige week woensdag werden de 3FM-dj s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering opgesloten in het Glazen Huis in Leeuwarden. De drie dj's werden rond 21.00 uur vanaf het Glazen Huis naar het Oldehoofsterkerkhof gereden waar het eindbedrag van de inzamelingsactie werd bekendgemaakt.

"Fuck het cynisme"

Coen Swijnenberg zei dat hij nooit had verwacht dat ze zoveel geld zouden ophalen. Volgens Paul Rabbering laat het ingezamelde bedrag zien dat Nederland het hart op de goede plek heeft. Giel Beelen zei op het podium: "Nederland bedankt. Fuck het cynisme. We kunnen de wereld redden met z'n allen."

Sinds vanmiddag traden verschillende artiesten op in Leeuwarden. De bands Racoon, Kensington en zangeres Caro Emerald mochten de avond afsluiten.

Trillen

Ondanks het slechte weer kwamen duizenden bezoekers op het slotfeest af. Op het Oldehoofsterkerkhof stonden vanavond ongeveer 12.000 mensen. In de rest van de stad nog eens 6000 mensen voor de afsluiting van Serious Request.

Een springend publiek voor het Glazen Huis liet huizen rondom het Oldehoofsterkerkhof trillen, meldt de Leeuwarder Courant.

Hap in appel

Op het hoofdpodium waren de drie dj's zichtbaar geëmotioneerd, tijdens een optreden van Racoon. Ze mochten vlak voor de bekendmaking van het eindbedrag een hap nemen in een appel. Het was voor het eerst sinds afgelopen woensdag dat ze vast voedsel mochten eten. Het drietal leefde vooral op sapjes.

Traditioneel kwamen de cheques met de hoogste bedragen op de laatste dag van de actie binnen. Sommige cheques bedroegen enkele tonnen. Die werden in de meeste gevallen door bedrijven geschonken.

Gerard Ekdoms Eetcafé

Het eetcafé van Gerard Ekdom leverde in totaal 86.283 euro op. De 3FM-dj opende het café speciaal voor de actie. Mensen kregen tegen betaling eten geserveerd dat was voorbereid door topkoks. De opbrengst is volledig naar Serious Request gegaan.

Gisteren kregen de dj's een cheque van ruim 17.500 euro van de organisatie van Serious Record, het langste concert ter wereld, dat 6 december in Leeuwarden begon.

Roeiers hebben zes dagen lang non-stop geroeid voor het goede doel waarmee meer dan 20.000 euro werd opgehaald.

Luisteraars hadden in totaal 37.000 euro over om Gerard Ekdom te zien die het nummer 'Living Dolls' playbackt van Cliff Richards en The Young Ones.

Eigen Journaal

Ook de NOS heeft geld opgehaald voor de actie. De hele week konden mensen bij het Glazen Huis tegen betaling een eigen Journaal opnemen. In het decor van NOS op 3, met autocue en vormgeving. Uiteindelijk werd daarmee 3.645 euro opgehaald.

Ook kon er geld geboden worden om het NOS op 3-radiobulletin voor te lezen in het Glazen Huis. Iemand had daar 1600 euro voor over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl