NOS NieuwsAangepast

"McDonald's: fastfood ongezond"

Hamburgerketen McDonald's heeft zijn personeel in de VS opgeroepen om te matigen met hamburgers omdat die niet gezond zijn. Dat meldt de Amerikaanse zender CNBC.

Op de personeelssite wordt het advies gegeven om vaker te kiezen voor een salade. Op een foto staan twee keuzes: een BigMac, friet en een beker cola, of een glas water, een salade en een broodje gezond.

Het bedrijf schrijft dat fast food lekker snel klaar is en bovendien niet duur is voor mensen die een druk leven hebben. Maar hamburgers hebben een hoog caloriegehalte, verzadigde vetten, suiker en zout waardoor mensen het risico lopen op overgewicht. "Een salade bevat daarentegen vitamines en is niet dikmakend."

Advies

Het is niet de eerste keer dat personeel van McDonald's opvallend advies krijgt. Vorige maand stonden op dezelfde site allerlei financiële adviezen om de eindjes aan elkaar te knopen.

Veel werknemers verdienen bij het concern weinig. Daarom werd hun aangeraden er een tweede baan bij te nemen. En verder werd geopperd om wat minder vaak de kachel aan te zetten om zo te besparen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl