NOS NieuwsAangepast

Doden bij geweld Israël-Gaza

De Israëlische luchtmacht heeft doelen in de Gazastrook aangevallen nadat bij de grens tussen Israël en Gaza een Israëlische burger was omgekomen. Hamas en artsen zeggen dat bij de luchtaanvallen twee doden zijn gevallen, onder wie een jong meisje. Negen mensen zouden gewond zijn.

Het Israëlische slachtoffer werkte voor het ministerie van Defensie aan een veiligheidshek en werd slachtoffer van een Palestijnse sluipschutter, zegt het leger. Het is de eerste Israëlische dode in het grensgebied in een jaar tijd.

Premier Netanyahu sprak van een ernstig incident "dat we niet zullen negeren". De premier was op het moment van de aanval in de grensplaats Sderot. "Ons beleid is om met kracht te reageren op Palestijnse aanvallen en dat is wat we in dit geval zullen doen."

Meer incidenten

Het leger zegt dat de luchtmacht in de Gazastrook onder meer wapenopslagplaatsen en een verhulde raketlanceringsplek heeft uitgeschakeld.

De afgelopen dagen waren er meer incidenten. Zondag ontplofte in een bus in Bat Yam een bom, kort nadat het voertuig was ontruimd. De chauffeur had op een stoel een tas zien liggen waar elektriciteitsdraden uitstaken en besloot de passagiers eruit te zetten.

Gisteren werd een Israëlische agent vlak bij de Westelijke Jordaanoever gestoken door een Palestijn. Hij werd in zijn rug geraakt en kwam -met het mes nog in zijn lijf- aan in het ziekenhuis. Zijn toestand zou inmiddels stabiel zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl