NOS VoetbalAangepast

De Graafschap ontslaat Huistra

De Graafschap heeft, vlak voor de Kerst, afscheid genomen van trainer Pieter Huistra. De leiding van de club uit Doetinchem houdt de oud-international verantwoordelijk voor een serie tegenvallende resultaten.

De Graafschap staat op de zesde plaats in de Jupiler League. De 'Superboeren' wisten de laatste drie wedstrijden niet te winnen en de achterstand op koploper FC Dordrecht is opgelopen tot dertien punten.

"Pieter is een goede trainer, maar in onze ogen niet de geschikte man om de spiraal te doorbreken'', laat algemeen directeur Henk Bloemers weten. ,,We vinden het moment qua beslissen en communiceren uiterst vervelend, maar we denken dat het ook ongepast is om Pieter in het ongewisse te laten.''

Tweede seizoen

De Graafschap beraadt zich de komende dagen over de opvolging. De 46-jarige Huistra was bezig met zijn tweede seizoen bij De Graafschap. Hij eindigde vorig jaar als achtste met de club die weer zo graag in de eredivisie wil uitkomen.

Huistra was tussen 2010 en 2012 hoofdtrainer van FC Groningen, waar hij na een tegenvallend seizoen niet aan zijn derde contractjaar hoefde te beginnen. De oud-international had daarvoor Jong Ajax onder zijn hoede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl