NOS VoetbalAangepast

Brandts is beschikbaar voor Roda

Ernie Brandts laat er na zijn ontslag bij Young Africans geen gras over groeien: "Het zou fantastisch zijn om bij Roda JC aan de slag te gaan." Daarmee solliciteert Brandts openlijk naar de vacature die vrijgekomen is na het ontslag van Ruud Brood vorige week.

De oud-trainer van NAC werd gisteren ontslagen bij zijn ploeg Young Africans, dat uitkomt in de Tanzaniaanse competitie. Op de vraag waarom Brandts ontslagen is, antwoordt de trainer met een een knipoog: "Omdat ik op de eerste plaats sta in de competitie."

Gewoon doorwerken

Young Africans werd vorig jaar onder leiding van Brandts kampioen van Tanzania. Maar blijkbaar was het recent verloren oefenduel met rivaal Simba de druppel voor de clubvoorzitter. "De dag na het verlies kreeg ik mijn ontslagbrief." Brandts kreeg daarbij meteen het verzoek om na zijn ontslag de club de komende maand nog voor te bereiden op de Afrikaanse Champions League, een trainingskamp en de hervatting van de competitie. "Dat ga ik niet doen."

Kerst in Tanzania

Vandaag handelt Brandts de zaken financieel af op de club. Daarna viert hij Kerst met zijn vrouw in Tanzania. Maar met zijn hoofd is Brandts al in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl