NOS NieuwsAangepast

Ferrypassagiers blijven op zee

Opvarenden van een veerboot tussen het Franse Duinkerken en het Engelse Dover moeten de nacht op zee doorbrengen vanwege de storm. De ferry van scheepvaartbedrijf DFDS Seaways met 239 passagiers kan door de harde wind de haven van Dover niet binnenvaren.

De ferry wacht op zee af tot de omstandigheden verbeteren. Mogelijk duurt het tot 6 uur morgenochtend voor de boot de haven in kan. De haven van Dover heeft besloten geen ferry's toe te laten.

Wachten

Inmiddels ligt een tweede ferry van DFDS ten noorden van Calais te wachten, met 391 passagiers. Twee andere schepen van hetzelfde scheepvaartbedrijf wachten in de haven van Calais en nog eens twee in de haven van Duinkerken.

De veerboten die de nacht op zee doorbrengen, zijn niet ingericht op overnachtingen. "Wij mochten even naar de auto's om spullen te halen", zegt een Nederlandse opvarende. Hij vertrok vanmiddag om 16.00 uur vanuit Duinkerken.

Er zijn meer veerboten getroffen door de harde wind. Ook de DFDS-ferry van Newcastle naar IJmuiden heeft enkele uren vertraging.

Rivier

De storm in Groot-Brittannië heeft vandaag aan twee mensen het leven gekost. Zowel in het noorden van Wales als in het Noord-Engelse Cumbria kwamen mensen in een rivier terecht en verdronken. Meer dan 6000 Britten zitten zonder elektriciteit. In Londen zijn sommige attracties vanwege het slechte weer gesloten.

In Nederland neemt de zuidenwind vannacht verder toe, tot stormkracht 9 aan zee. Er zijn overal in het land forse windstoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl