NOS NieuwsAangepast

Vaker 130 in Brabant en Limburg

Op delen van de A16 en de A73 gaat de maximumsnelheid morgen omhoog. Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen, waardoor automobilisten ook daar 130 kilometer per uur mogen rijden, meldt Rijkswaterstaat. Nu geldt er nog een limiet van 120.

Het gaat om twee delen van de A16: tussen de Moerdijkbrug en knooppunt Zonzeel en tussen knooppunt Galder en de Belgische grens. Op het tussenliggende deel was de limiet al eerder verhoogd. Vanaf morgen kan dus op het hele Brabantse deel van de A16 130 kilometer per uur worden gereden.

Op de A73 wordt de maximumsnelheid verhoogd tussen Venray en Overloon. Daardoor kunnen automobilisten tussen Nijmegen en Venray 130 kilometer per uur rijden, een traject van 50 kilometer.

Veel verwarring

Sinds 1 september 2012 geldt op de Nederlandse snelwegen in principe een limiet van 130 kilometer per uur, tenzij de veiligheid of het leefmilieu in het geding is. Op de genoemde delen van de A16 en de A73 werd de snelheidverhoging daarom uitgesteld in afwachting van aanvullende maatregelen.

De invoering van de hogere snelheidslimieten en de vele uitzonderingen daarom leidden tot veel verwarring onder automobilisten. De aanpassingen die morgen ingaan, maken het weer iets overzichtelijker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl