NOS NieuwsAangepast

"Politie verijdelt liquidatie"

De politie zegt half november vermoedelijk een liquidatie of een overval te hebben voorkomen. Na een achtervolging op de snelweg werden drie mannen in de buurt van Arnhem aangehouden. Ook werden vuurwapens, breekijzers, vuisthamers en lege tassen in beslag genomen.

De politie observeerde al langere tijd een gestolen auto met valse Nederlandse kentekenplaten in Amsterdam. De politie had informatie dat de auto gebruikt zou kunnen worden bij een liquidatie. Op donderdagavond 14 november gingen vier mannen met de auto vanuit Amsterdam op pad. Bij vertrek van de auto werd deze gevolgd door een observatieteam en een arrestatieteam van de politie.

Treinverkeer stil

Vanuit Amsterdam reed de auto over de A1 naar de A50. Net voor de aanhouding op de A50 bij Arnhem wisten drie verdachten de auto te ontvluchten. De bestuurder kon wel gelijk worden aangehouden. Vrij snel daarna werd de tweede verdachte aangehouden. In de auto werden vuurwapens waaronder automatische vuurwapens gevonden.

De derde verdachte werd na een zoektocht op het Centraal Station van Arnhem aangehouden. Om die aanhouding te kunnen uitvoeren werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. Naar de vierde verdachte wordt nog gezocht.

Het is niet duidelijk waarom de politie een liquidatie of overval vermoedde. Ook is het niet duidelijk of de verdachten bekenden van de politie waren. De politie wil niets zeggen over de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl