NOS NieuwsAangepast

Duizenden fans herdenken Walker

In Nieuwegein zijn vanmiddag ruim 2000 autoliefhebbers bij elkaar gekomen. Ze herdachten acteur Paul Walker, die eind november bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

Fans uit Nederland en Duitsland waren in bijzondere auto's op de 'Paul Walker Memorial Day' afgekomen. Er waren replica's bij van auto's uit de The Fast and the Furious-filmreeks, waarin Walker een grote rol speelde.

De herdenking trok meer mensen dan de organisatoren van te voren hadden verwacht. In de loop van de middag waarschuwde de politie dat de wegen rondom het terrein volliepen, en dat bezoekers op zoek moesten naar een alternatief.

Condoleanceregister

De organisatoren hadden een condoleanceregister neergelegd, waarin fans een boodschap voor de nabestaanden van Walker konden schrijven. De boeken worden later opgestuurd naar de Verenigde Staten, zei de organisator tegen RTV Utrecht.

Paul Walker verongelukte op 30 november in Californië. Toen het nieuws van zijn overlijden bekend werd, gingen fans in onder meer Rotterdam en Utrecht al met hun auto's de straat op om hem te herdenken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl