NOS NieuwsAangepast

Langste concert ooit in Leeuwarden

Het concert 'Serious Record' in Leeuwarden is sinds zaterdagavond het langste concert ter wereld. Het duurde maar liefst 363 uur, ruim 15 dagen.

Het oude record stond op naam van een kroeg in een voorstad van Detroit. Daar stonden twee jaar geleden 360 uur achter elkaar artiesten op de planken.

Serious Record begon op 6 december. Na een week verhuisde het evenement naar een andere concertzaal. Daar werd tot gisteravond laat doorgespeeld.

Lopend optreden

Het record van 363 uur moet nog wel worden goedgekeurd. Voor een plekje in het Guinness Book of Records mocht er bijvoorbeeld niet meer dan vijf minuten pauze zitten tussen de acts. Ook moesten er te allen tijde minimaal tien bezoekers zijn.

Om aan de eisen te voldoen werd de 'verhuizing' naar Poppodium Romein, waar het concert werd afgesloten, begeleid door de Amsterdam Klezmer Band. Die gaf voor de gelegenheid een lopend optreden.

De opbrengst van het concert gaat naar de 3FM-actie Serious Request, die ook in Leeuwarden wordt gehouden. Hoeveel Serious Record heeft opgeleverd, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl