NOS NieuwsAangepast

Moskee hield NL journalist vast

De Nederlandse journalist Frank Renout is vanmiddag een uur lang vastgehouden in een moskee in Parijs, toen hij verslag deed van een opstootje.

Een demonstratie van een groep moslimvrouwen bij de moskee was uit de hand gelopen. Zij wilden bidden in de gebedsruimte, maar dat werd met geweld voorkomen. De vrouwen kunnen sinds vorige maand alleen nog maar in een kelderruimte terecht.

Hardhandig

Renout, die onder meer werkt voor de NOS, was geïnformeerd over de demonstratie omdat hij bezig is met een verhaal over de ongelijke behandeling van moslimvrouwen. Nadat er was geslagen voor de deur van de gebedsruimte, werd Renout hardhandig meegenomen en vastgezet.

"Ik ben een uur vastgehouden in een kamer", zegt Renout in het Radio 1 Journaal. "Daarna kwam de politie, die me heeft verhoord. Zij lieten me vervolgens weer gaan." Tegen hem is geen aangifte gedaan en hij zal zelf ook geen aangifte doen tegen de moskee.

De vrouwen mogen niet meer in de gebedsruimte bidden, omdat ze vorige maand te veel herrie zouden hebben gemaakt. "Toen ze vanmiddag probeerden toch de gebedsruimte in te komen, werden er klappen uitgedeeld", vertelt Renout.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl