NOS SportAangepast

Vakjury Sportgala koos voor Robben

Als het aan de vakjury had gelegen, was niet Epke Zonderland maar Arjen Robben Sportman van het Jaar geworden. Dat vertelde jurylid en journalist John Volkers in het sportforum van NOS Langs de Lijn. "Ik heb iedereen van de vakjury gevraagd en daaruit bleek dat door de vakjury Arjen Robben op één is geplaatst."

Uiteindelijk gaven de stemmen van de sporters de doorslag en kreeg niet de voetballer Robben, maar de turner Zonderland de titel Sportman van het Jaar 2013. Robben dankte zijn nominatie aan zijn zijn winnende doelpunt voor de Bayern München in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Turner Epke Zonderland werd wereldkampioen op de rekstok. Ook Sven Kramer was genomineerd. De schaatser had speciaal voor de televisieuitzending van de verkiezing een shirt aangetrokken van Bayern München met de naam van Robben erop om de voetballer te supporten.

Arjen Robben kon de eerste voetballer worden die de titel won sinds Ruud Gullit in 1987. Daarvoor kregen ook Johan Cruijff en Abe Lenstra de prijs.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl