RKC houdt FC Twente op gelijkspel

RKC Waalwijk heeft in eigen huis FC Twente, de nummer drie in de eredivisie, op een 1-1 gelijkspel gehouden. De thuisploeg stond onder leiding van assistent Roy Hendriksen. Hij nam de plaats in van hoofdcoach Erwin Koeman, die om begrijpelijke redenen de luwte van de tribune opzocht.

De bezoekers, die meestentijds de regie in handen hadden, deden zichzelf met de remise ietwat tekort. Al na twee minuten miste Felipe Gutiérrez een kans en niet veel later volgde Luc Castaignos diens voorbeeld door van dichtbij knullig naast te tikken.

RKC blonk aanvankelijk eveneens niet uit in effectiviteit. Evander Sno bracht daar echter verandering in door kort voor rust en op aangeven van Damiano Schet beheerst binnen te schieten.

De tweede helft kende bijna hetzelfde beeld: FC Twente viel aan, maar RKC bleef gedurende lange tijd zonder al te veel moeite overeind. Tot aan de tachtigste minuut: Castaignos speelde zichzelf kundig vrij en schoot de gelijkmaker achter doelman Arjan van Dijk.