NOS NieuwsAangepast

Hacker mag terug naar ROC

Het ROC West-Brabant moet een geschorste leerling die een computeraanval uitvoerde op het netwerk van de school weer toelaten. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de moeder van de jongen had aangespannen tegen de school.

In september werd het computernetwerk van het ROC verstoord door zogeheten DDOS-aanvallen. Leerlingen konden wekenlang geen gebruik maken van het netwerk en liepen daardoor studievertraging op.

Bekentenis

De 16-jarige leerling uit Raamsdonksveer werd in november opgepakt voor de aanvallen. Hij werd meteen geschorst door de school.

De jongen heeft toegegeven dat hij meerdere DDOS-aanvallen heeft uitgevoerd op het netwerk van de school. Dat zou hij hebben gedaan toen andere aanvallen die het netwerk platlegden, al waren begonnen. Hij wilde testen of het netwerk inderdaad erg kwetsbaar was.

Volgens de rechter staat het niet vast dat het netwerk is verstoord door de aanvallen van de jongen en dat hij dus verantwoordelijk is voor de schade. Daarom is de schorsing een te zware maatregel, vindt de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl