NOS NieuwsAangepast

Dak Londens theater ingestort

In Londen is een deel van een theater ingestort. Tijdens een voorstelling kwam een deel van het dak naar beneden. De brokstukken vielen in het publiek. De brandweer meldt dat er zeven zwaargewonden zijn en bijna tachtig lichtgewonden. Er zijn geen doden.

Aanvankelijk zaten ook mensen bekneld, maar na ongeveer een uur werd gemeld dat iedereen was bevrijd. Een aantal gewonden kon op eigen kracht het theater verlaten en werd buiten behandeld. Op Sky News was te zien hoe enkele gewonden op brancards werden afgevoerd.

Stof

Ooggetuigen vertelden aan journalisten dat er gekraak was te horen, waarna delen van het dak naar beneden kwamen. Sommige mensen dachten aanvankelijk dat het bij de voorstelling hoorde. Het licht viel uit en overal was stof, zeggen theaterbezoekers die zich in veiligheid konden brengen.

De hulpdiensten waren binnen een paar minuten ter plaatse. De Britse premier Cameron heeft getwitterd dat hij dankbaar is voor het snelle optreden van de hulpdiensten.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Kort voor de voorstelling was het in Londen erg slecht weer met veel regen, maar of dat er iets mee te maken heeft is niet duidelijk.

Volgens de Nederlander Daan Weddepohl stonden aan de buitenkant steigers en leek het erop dat er gerenoveerd werd.

Apollo Theatre

Het gaat om het Apollo Theatre aan Shaftesbury Avenue in het theaterdistrict West End. In het theater is plaats voor 775 mensen. Er zaten volgens de brandweer 720 mensen in de zaal. Direct na de eerste meldingen spoedde zich een groot aantal ambulances en brandweerwagens naar het theater.

In het Apollo Theatre werd de voorstelling The curious incident of the dog in the night-time opgevoerd, gebaseerd op de bestseller van Mark Haddon. De voorstelling was zo´n veertig minuten bezig toen het dak instortte.

De zaal van het theater heeft meerdere balkons. Aanvankelijk werd gemeld dat een van de balkons naar beneden was gekomen, maar later werd duidelijk dat het om het plafond ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl