NOS SportAangepast

Bertens wint, Krajicek uitgeschakeld

Kiki Bertens heeft ten koste van Quirine Lemoine de halve finales bereikt op de Tennis Masters in Rotterdam: 7-6 (6), 6-4. De partij was een herhaling van de finale van 2012. Bertens, die haar eerste partij sinds de US Open speelde, treft nu Indy de Vroome of Lesley Kerkhove.

Bibiane Schoofs, toegelaten met een wildcard, schakelde verrassend Michaëlla Krajicek uit: 7-5, 2-6, 6-3. Krajicek maakte in de beslissende fase te veel fouten. Bij 3-4 in de derde set werd ze gebroken, waarna Schoofs de wedstrijd op eigen service in haar voordeel besliste.

"Ik moest vanmorgen om 04:45 uur mijn bed uit en vloog om 07:00 uur vanuit Praag naar Nederland. Ik merkte dat ik tijdens de wedstrijd overal een beetje te laat was", verklaarde Krajicek na afloop tegen TENNiS.nl. Krajicek reisde door competitieverplichtingen in Tsjechië pas donderdag naar Rotterdam.

Schoofs staat vrijdag in de kwartfinale tegenover Angelique van der Meet.

Zege De Bakker en Schoorel

Thiemo de Bakker en Thomas Schoorel wisten bij de heren wel hun eerste wedstrijd te winnen.

De Bakker, als derde geplaatst, schakelde in de kwartfinales Matwé Middelkoop uit in drie sets: 6-2, 3-6, 6-4. Schoorel had minder moeite met David de Goede. In twee sets was de als vierde geplaatste Schoorel klaar: 6-3, 6-4.

De Bakker treft nu Igor Sijsling of Antal van der Duim, Schoorel ontmoet in de halve eindstrijd Boy Westerhof of Jesse Huta Galung.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl