NOS SportAangepast

ITF kiest weer Djokovic en Williams

De wereldtennisbond ITF heeft Novak Djokovic en Serena Williams de ITF Award van 2013 en daarmee de officieuze titel van wereldkampioen toegekend.

De twee. die vorig jaar ook al als besten werd gekozen, krijgen hun prijs pas volgend jaar op 3 juni tijdens het ITF World Champions Dinner op Roland Garros.

Djokovic constanter dan Nadal

Djokovic zal de prijs voor het derde jaar op rij in ontvangst nemen. Hij kreeg de voorkeur boven Rafael Nadal. ITF-voorzitter Francesco Ricci Bitti: "Het was een ongelooflijke comeback van Nadal met twee grandslamtitels, maar Djokovic is wereldkampioen vanwege zijn consistentie bij de grand slams, de Davis Cup en de World Tour Finals."

Djokovic won voor de derde keer op rij de Australian Open, haalde de finale op Wimbledon, de US Open en in de Davis Cup en hij stond in de halve finale van Roland Garros. In totaal won hij zeven toernooien, waaronder de Finals.

Vierde award Williams

Williams ontvangt de prijs voor de tweede keer op rij en de vierde keer in totaal. Ze won dit jaar 78 van haar 82 wedstrijden, met elf titels (waaronder Roland Garros, de US Open en de Finals) als resultaat. Ook legde ze voor het eerst sinds 2009 weer beslag op de eerste plaats van de wereldranglijst.

De Amerikaanse broers Mike en Bob Bryan (tiende keer) en de Italiaanse speelsters Roberta Vinci/Sara Errani waren net als in 2012 de beste dubbels.

Van Koot volgt Vergeer op

Aniek van Koot werd gekozen tot de beste rolstoelspeelster. De winnares van de Australian Open en de US Open volgt de gestopte Esther Vergeer op.

"Ik heb nooit durven denken dat ik ook maar ergens de beste van de wereld in zou kunnen zijn", zegt Van Koot op de website van de ITF. "Dat ik dan ook nog de beste in het rolstoeltennis mag zijn, mijn grootste passie, is helemaal geweldig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl