NOS SchaatsenAangepast

Wennemars mag starten op OKT

Eigenlijk is hij al gestopt, maar schaatser Erben Wennemars heeft een startbewijs gekregen voor de 1500 meter op het olympisch kwalificatietoernooi.

Een aanwijsplek, want Wennemars reed wedstrijden om zich te plaatsen en zijn vijftiende plek op de NK afstanden was ook niet genoeg voor een ticket. "Toch nog een kans om mijn olympische droom (een gouden medaille, red.) te verwezenlijken", grapt Wennemars. Om daar meteen aan toe te voegen: "Ik ga daar niet rijden."

Geen tijd

Wennemars had helemaal geen rekening gehouden met een dergelijk scenario. "Ik zag pas net een mailtje dat ik gisteravond heb gekregen, maar ik heb ook helemaal geen tijd om te trainen. Ik moet gewoon werken."

Wennemars reed sinds de NK afstanden geen 1.500 meter meer. "Ik heb alleen een aantal marathons gereden, maar dat is toch wel even wat anders."

Drie Winterspelen

Wennemars deed mee aan drie Olympische Spelen en won in 2006 in Turijn twee bronzen medailles, op de 1.000 meter en de ploegenachtervolging. Op 30 december aanstaande, als de 1.500 meter van het OKT wordt verreden, zien we hem dus niet terug.

Aan de andere kant: Wennemars is eigenlijk al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, maar dan wel als analyticus voor de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl