NOS SportAangepast

Wereldrecord Dujardin in dressuur

Dressuuramazone Charlotte Dujardin heeft in Londen het wereldrecord in de kür op muziek aangescherpt.

De Engelse olympisch kampioene werd met Valegro tijdens de Olympia Horse Show in de WB-kwalificatiewedstrijd door de wedstrijdjury gewaardeerd met 93,975 %. Dat was ruim anderhalve procent meer dan de score (92,300 %) die de combinatie Edward Gal/Totilas vier jaar en één dag geleden op dezelfde plek wist te behalen.

Alles leek te kloppen op de klanken van Land of Hope and Glory. Valegro liet prachtige piaffes en passages zien en paarde veel kracht aan lossigheid. Dat leverde maar liefst 33 tienen op. Van het Franse jurylid kreeg de combinatie de hoogste score: 94,25 % voor het technische gedeelte en maar liefst 99 % voor de artistieke uitvoering.

Gal tweede

Gal reed ook sterk met Glocks Undercover, maar kon niet voorkomen dat de Engelse hem zijn record ontnam. Gal moest op gepaste afstand (87,425 %) in Londen met de tweede plaats genoegen nemen. Ook Daniëlle Heijkoop liet met Siro een uitstekende kür zien, die haar met 80,265 % de derde plaats opleverde. Hans Peter Minderhout eindigde op Romanov met 77,675 % op de vijfde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl