NOS NieuwsAangepast

Bonden betreuren pensioenakkoord

Nederlandse bonden reageren teleurgesteld op het pensioenakkoord dat het kabinet en oppositiepartijen hebben gesloten. Ze vinden de verlaging van het jaarlijkse opbouwpercentage naar 1,875 procent vooral kwalijk voor jongeren.

FNV-bestuurder Gijs van Dijk vindt dat het kabinet en de oppositiepartijen met het akkoord niet voldoen aan de hoge verwachtingen die ze hebben gewekt. "Dit kabinet is meer aan het boekhouden dan aan het investeren in de toekomst van onze jongeren".

Oudere werklozen

Ook Maurice Limmen, voorzitter van vakcentrale CNV, vindt het pensioenakkoord tegenvallen. "1,875 procent is beter dan wat er op tafel lag, maar slechter dan hoe het was en daarom blijft dit vooral voor jongere generaties een verslechtering''.

Ook de ANBO, de grootste belangenbehartiger voor senioren, is bezorgd dat mensen door het lagere opbouwpercentage niet meer genoeg pensioen kunnen opbouwen. Daarbij zijn ze helemaal niet blij dat een deel van de gewijzigde plannen betaald gaat worden met geld dat bestemd was om oudere werklozen weer aan een baan te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl