PEC Zwolle eenvoudig ronde verder

PEC Zwolle heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. In Rotterdam werd Excelsior eenvoudig met 4-1 verslagen.

De Zwollenaren zijn de laatste weken niet in goeden doen, dus Excelsior zal gedacht hebben dat een stuntje mogelijk was. Die gedachte was al na tien minuten de kop ingedrukt dankzij twee treffers van Fred Benson.

Eerst reageerde hij goed na een door Jordy Deckers half gekeerd schot en de tweede kopte hij binnen na een goede actie van Giovanni Hiwat.

Ver in de tweede helft had Excelsior wellicht een strafschop moeten krijgen, alvorens Hiwat met de 3-0 de wedstrijd in het slot gooide. Lars Veldwijk deed namens de thuisploeg nog iets terug, maar het laatste woord was aan Rochdi Achenteh. Hij trof het doel door een blunder van Deckers.

"Excelsior te lang in de wedstrijd gelaten"

Ondanks de makkelijk zege was trainer Ron Jans kritisch op zijn ploeg. "Het was heel prettig om snel met 2-0 voor te staan, maar daarna hadden we door moeten drukken."

"Als we zaterdag van Feyenoord willen winnen dan zullen we beter moeten counteren, want ik vind dat we Excelsior eigenlijk te lang in de wedstrijd hebben gelaten. En het is balen dat we nog wat kansen en zelfs een doelpunt hebben weggeven."