Brouwer en Meeuwsen beste team

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen»
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen Pro Shots

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij het Sportgala in Amsterdam uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Ze zorgden dit jaar voor een grote verrassing door als eerste Nederlanders ooit wereldkampioen te worden.

Nog nooit werd een beachvolleybalduo gekroond tot Sportploeg van het Jaar. Een primeur dus voor Brouwer en Meeuwsen. Ze waren er beduusd van. Brouwer: "We voelen ons hetzelfde als op het WK. Zijn we het echt geworden?"

Grap

Net als alle andere winnaars bedankten ook de beachvolleyballers de mensen om hen heen. "Want wij deden het ook niet alleen, maar met z'n tweeën", grapten ze.

In hun dankwoord richtten Meeuwsen en Brouwer zich speciaal tot hun coach Gijs Ronnes. "Vier jaar lang ben je nu onze trainer en zonder jouw inbreng hadden we dit succes niet gehad."

Roeiers en schaatsers

Brouwer en Meeuwsen kregen bij de verkiezing meer stemmen dan de roeiploeg mannen-vier-zonder (Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken) en de schaatsers Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en Koen Verweij, die wereldkampioen werden op de ploegenachtervolging.

Deel deze pagina

Nieuws

Dit artikel zit in dossier...

NOS | NOC*NSF Sportgala

Video

  • video Brouwer/Meeuwsen beste team Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij het Sportgala in Amsterdam uitgeroepen tot... Sportploeg van het Jaar. Nog nooit werd een beachvolleybal-duo gekroond tot Sportploeg van het Jaar.
  • video Nominaties Sportploeg 2013 De roeiers van de vier-zonder (Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken), het... beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en de schaatsers van de achtervolgingsploeg (Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen) zijn genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar.

Video en Audio

Meer video en audio