NOS SportAangepast

Sportprijs Van Rhijn en Van der Poel

Marlou van Rhijn en Mathieu van der Poel zijn bij het Sportgala in Amsterdam in de prijzen gevallen. Van Rhijn werd uitgeroepen tot Gehandicapte sporter van het Jaar en Van der Poel tot Talent van het Jaar.

Van Rhijn

Van Rhijn, ook wel de 'Blade Babe' genoemd, ging vorig jaar ook al met de titel aan de haal. Dit jaar was de atlete ook succesvol met wereldtitels op de 100 en 200 meter. Tevens verbeterde ze het wereldrecord op de 100 en 400 meter.

Van Rhijn: "Het was een bizar, maar ook heel gaaf jaar. Ik ben er trots op wat mijn prestaties voor de sport hebben betekend. Er zijn veel atleten bijgekomen. Ik hoop op veel talenten in de toekomst." Ze kreeg de prijs uit handen van de gestopte rolstoeltennisster Esther Vergeer.

Van der Poel

De achttienjarige Van der Poel was dit seizoen succesvol in het veld en op de weg. Zowel op de weg als in de modder werd hij Nederlands én wereldkampioen.

Van der Poel werd verkozen boven turnster Noël van Klaveren en judoka Do Velema. Adrie van der Poel nam de prijs voor zijn zoon in ontvangst. Mathieu van der Poel zit midden in het seizoen. Hij komt nu uit bij de beloften en is daarin ook succesvol.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl