NOS NieuwsAangepast

Wilders: anoniem klagen was laf

PVV-leider Wilders vindt het "een beetje laf en niet netjes" dat hij en andere fractievoorzitters anoniem hun beklag in de Volkskrant hebben gedaan over het functioneren van Kamervoorzitter Van Miltenburg. In de krant van zaterdag uitten acht fractievoorzitters zware kritiek op haar functioneren, allen anoniem.

Wilders zegt al eerder publiekelijk over de voorzitter te hebben geklaagd. "De voorzitter hoeft van mij niet morgen weg, maar ik vind wel dat als een voorzitter niet functioneert, dat je dat gewoon moet kunnen zeggen." Wilders deed zijn uitlatingen in het televisieprogramma EenVandaag. In die uitzending werd hij verkozen tot Politicus van het Jaar.

Medelijden

"De uitspraak dat ik me in het begin ergerde aan de voorzitter en nu soms medelijden heb, die is van mij", zei Wilders.

CDA-leider Buma en SGP-leider Van der Staaij zeiden beiden niet met de krant gesproken te hebben. Eerder lieten Roemer van de SP en Van Ojik van GroenLinks dat ook al weten.

Fractievoorzitter Slob van de ChristenUnie zei in EenVandaag wel met de krant gesproken te hebben, maar hij heeft naar eigen zeggen gezegd dat hij de voorzitter niet via de krant gaat beoordelen.

Van Miltenburg liet zaterdag via haar woordvoerder weten dat de discussie binnenskamers gevoerd moet worden. Zij wilde er 'buitenskamers' geen commentaar op geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl