NOS SportAangepast

"Hier hadden we willen vlammen"

De teleurstelling overheerst bij de Nederlandse handbaldames na de uitschakeling op het WK in Servië. Oranje voldeed aan de verwachting met een plek in de achtste finales, maar stiekem werd op meer gehoopt.

"Iedereen is diep teleurgesteld met het resultaat. Fysiek was er veel tegenwicht van Brazilië", aldus bondscoach Henk Groener, die toch positief probeerde te blijven. "De meiden hebben er alles aan gedaan om dit toernooi tot een succes te maken."

"Het is mislukt"

Speelster Marieke van der Wal draaide er niet om heen. "Het is mislukt. We hadden ons voorgesteld er meer uit te halen dan de achtste finales", baalde ze. "Vandaag hebben we te veel fouten gemaakt. Jammer, want hier wilden we vlammen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn."

En dus de belangrijkste conclusie: Oranje kan aardig meekomen, maar behoort niet tot de echte wereldtop. "Daar moeten we aan werken", gelooft Danick Snelder het gat te dichten. Ze ziet toekomstperspectief. "We hebben als team weer geleerd van dit toernooi, we zijn weer naar elkaar toegegroeid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl