NOS NieuwsAangepast

Onderzoek naar steun clubs Spanje

De Europese Commissie gaat onderzoek doen naar zeven Spaanse clubs. De commissie wil onder andere weten of de clubs onterecht staatssteun hebben ontvangen.

Het onderzoek richt zich op Real Madrid, FC Barcelona, Athletic de Bilbao en Osasuna, de enige clubs die nooit een NV zijn geworden zoals de Europese Commissie voorschrijft. Dit kan ze mogelijk voordeel hebben opgeleverd.

Bij de andere clubs, Valencia, Elche en Hercules, gaat de Europese Commissie kijken of ze mogelijk geld hebben ontvangen van de regioregering. Daarnaast wordt bij Real Madrid onderzoek gedaan naar het mogelijk oneerlijk verkrijgen van grond. Athletic de Bilbao heeft mogelijk gebruik gemaakt van publiek geld voor de bouw van het nieuwe stadion.

"Niets illegaals"

Als de commissie tot de conclusie komt dat er fraude is gepleegd, moeten de clubs het geld terugbetalen. De Spaanse regering heeft nu een maand de tijd om te reageren.

De verantwoordelijk minister heeft al gezegd dat hij er alles aan zal doen om te voorkomen dat de Spaanse clubs het geld moeten terug te betalen. Hij zegt dat er niets illegaals heeft plaatsgevonden en verdedigt de Spaanse teams als een onderdeel van het merk Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl