NOS VoetbalAangepast

Van Praag: Blatter kan niet meer

De publieke optredens van FIFA-baas Sepp Blatter zijn volgens KNVB-voorzitter Michael van Praag "raar" en "kunnen niet meer". Het is volgens Van Praag tijd voor een frisse wind.

"Die elf seconden stilte voor Mandela, daarmee schoffeer je heel Afrika", aldus Van Praag, die daarmee verwees naar het veel bekritiseerde moment tijdens de WK-loting in Brazilië toen Blatter een minuut stilte vroeg voor de overleden Nelson Mandela, maar zelf al na elf seconden de stilte verbrak. Van Praag: "Ik vind dat je als FIFA-voorzitter niet zulke dingen hoort te doen."

Moderne tij

Van Praag werd maandagavond tijdens de algemene vergadering betaald voetbal van de KNVB voor een nieuwe termijn van drie jaar gekozen als bondsvoorzitter. Terwijl hij zelf nog fit genoeg is om de moderne tijd van het voetbal bij te benen, ziet Van Praag hoe Blatter de aansluiting begint kwijt te raken.

Van Praag: "Het wordt tijd voor verandering. Ik merk dat het Sepp Blatter steeds zwaarder valt om fatsoenlijke speeches te houden. Vier jaar geleden hebben we hem in de beleidsplannen gesteund, en er was geen tegenkandidaat, dan moet hij nu over twee jaar ook zeggen: 'dan ga ik'."

Ook kritiek uit België

De kritiek van Van Praag sluit aan bij de woorden van Steven Martens, de secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond. Martens zei: "Blatter heeft ervoor gezorgd dat het WK voetbal het grootste sportevenement ter wereld geworden is, groter dan de Olympische Spelen. Dat is knap. Maar hij is zichzelf toch wat aan het overleven. Je voelt dat de hang om aan de macht te blijven er wel is. Dat is jammer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl