Handbalsters gestuit door Brazilië

De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Servië niet weten te plaatsen voor de kwartfinales. De ploeg van coach Henk Groener was in Belgrado kansloos tegen Brazilië: 23-29.

Brazilië bereikte op het WK van 2011 en de Spelen van 2012 de kwartfinales en verloor daarin respectievelijk van Spanje (dat brons pakte) en Noorwegen (dat de olympische titel prolongeerde).

Na een nerveuze openingsfase van beide kanten nam Oranje een 10-8 voorsprong. Bij Brazilië werd keepster Arenhart in het veld gebracht zij bleek moeilijk te passeren. Ook aanvallend ging het lopen bij Brazilië, dat uitliep naar 16-12. Bij rust stond Oranje met 16-14 achter.

Nederland te traag en te slordig

Direct na rust liep Brazilië van 19-17 uit naar 23-17 en daarmee leek de wedstrijd wel beslist. Coach Groener verving de tegenvallende keepster Van der Wal door Jankovic. Zij wist wél enkele ballen tegen te houden en Oranje sloop naar 20-23.

Het spel van Nederland bleef echter te traag en te slordig (veel foute passes, veel matige doelpogingen) en Brazilië, dat ook geen al te beste indruk maakte, hield in het laatste kwart eenvoudig stand.