NOS NieuwsAangepast

UWV helpt klanten met computer

Het UWV gaat uitkeringsgerechtigden helpen met de computer. Door bezuinigingen verloopt een groot deel van de dienstverlening van UWV tegenwoordig digitaal. De uitkeringsinstantie schat dat 10 procent van de uitkeringsgerechtigden problemen heeft met computers.

Vanaf deze week kunnen mensen dagelijks op afspraak terecht bij de vestigingen van UWV met vragen over het digitale systeem. Werkzoekenden die weinig of geen gebruik maken van internet, worden actief benaderd. Ook komen er cursussen waarin mensen leren omgaan met het computersysteem.

"Tijdelijk extraatje"

Het geld voor de extra ondersteuning is beschikbaar gesteld door het ministerie van Sociale Zaken. Volgens het UWV gaat het om een tijdelijk extraatje.

Voorzitter Rob Karstens van de UWV Cliëntenraad hoopt dat de ondersteuning structureel wordt. "Dat is van groot belang voor met name de zwakkere groepen die aangewezen zijn op de dienstverlening van UWV."

Bij het UWV verdwijnen de komende jaren 5000 tot 6000 van de circa 18.000 banen. Het aantal vestigingen wordt teruggebracht en de dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden verloopt vooral digitaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl