NOS NieuwsAangepast

Italië: kus politie is aanranding

Een Italiaanse politievakbond heeft aangifte gedaan van aanranding tegen een studente die een ME'er een zoen op zijn helm had gegeven.

Studente Nina De Chiffre (20) demonstreerde vorige maand in de stad Susa tegen de komst van een nieuwe hogesnelheidslijn. Ze gaf tijdens het protest een ME'er een provocerende kus en raakte met haar vingers zijn lippen aan.

De actie werd door persbureau AFP vastgelegd. De foto ging al snel de hele wereld over.

Respectloos

"We beschuldigen de demonstrant van aanranding en belediging van een ambtenaar in functie", zei de secretaris-generaal van politiebond COISP afgelopen weekend. "Een zoen is een positieve handeling, maar in deze context, tussen deze twee mensen, was het gewoon respectloos."

Dat de zoen van De Chiffre eerder een provocatie dan een liefhebbend gebaar was, bleek uit haar reactie op Facebook. "Dit is geen vredesboodschap", schreef ze. "Ik hang al deze smerige varkens het liefst ondersteboven."

De politieman in kwestie reageert nuchter op de zaak: "Wanneer ik mijn uniform aanheb, vertegenwoordig ik het instituut van de politie. Ik ben verplicht niet te reageren op provocaties. En het belangrijkste: de demonstratie ging verder zonder onderbreking."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl