NOS NieuwsAangepast

Oldtimers uit protest naar Den Haag

Vanuit het hele land zijn automobilisten in oldtimers op weg naar Den Haag. Daar protesteren ze tegen de motorrijtuigenbelasting, die ze volgens kabinetsplannen volgend jaar moeten gaan betalen.

De oldtimers komen uit het hele land, zegt directeur Wouter van Embden van Stichting Autobelangen. De organisatoren hadden zes verzamelpunten aangewezen van waaruit de auto's in een stoet zijn vertrokken. Ook zijn mensen op eigen gelegenheid gaan rijden.

Hoeveel oldtimers precies onderweg zijn is niet duidelijk, volgens Van Embden zijn het enkele honderden. Waar zij zich in Den Haag verzamelen is nog onbekend, met de politie wordt overlegd over een geschikte locatie.

Vrijgesteld

Tot nu toe waren oldtimers vrijgesteld van de belasting. Volgend jaar geldt dat alleen voor auto's van 40 jaar en ouder. Voor benzine-auto's tussen de 26 en 40 jaar oud geldt een aangepast tarief; auto's op diesel of lpg die jonger zijn dan 40 vallen voortaan onder de gewone belastingregels.

Het Belastingplan is al goedgekeurd door de Tweede Kamer, vanavond en morgen wordt het besproken in de Eerste Kamer. De oldtimerbezitters hopen de senatoren ervan te overtuigen dat ze niet akkoord moeten gaan met het voorstel. Vanavond bieden ze hun een petitie aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl