Derde verlies op rij voor AZ

AZ heeft zijn derde nederlaag op rij geleden. Heracles was in Almelo met 2-0 te sterk en daarmee deed AZ zichzelf tekort.

Heracles wilde zijn nog maar weinig verwende thuispubliek (één zege en slechts zes doelpunten) weer eens wat bieden en zocht dan ook direct de aanval. Dat leverde de Almeloërs al snel succes op; Bryan Linssen speelde zich knap in de drukte vrij en schoot in de korte hoek hard binnen. De thuisploeg moest het initiatief vervolgens aan AZ laten en de ploeg van coach Dick Advocaat dicteerde tot aan de rust.

AZ creëerde voldoende hele en halve kansen. Doelman Remco Pasveer stond echter steeds op de juste plek en daarnaast waren Mattias Johansson, Nick Viergever, Markus Henriksen en Johann Berg Gudmundsson slordig in kansrijke positie.

In de tweede helft hadden de Alkmaarders ook langere tijd het betere van spel, maar echt grote kansen dwongen ze niet meer af. Naarmate de tijd vorderde werd AZ slordiger en kwam Heracles er enkele keren gevaarlijk uit, met name via invaller Oussama Tannane.

In de slotfase kreeg de ploeg van Advocaat toch nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar invaller Denni Avdic schoot vrij voor Pasveer te slap in. In blessuretijd maakte Tannane na een messcherpe counter aan alle Almelose onzekerheid een einde (2-0).