Feyenoord houdt topdrie in zicht

Feyenoord heeft de aansluiting met de topdrie behouden dankzij een 1-0 overwinning in de Kuip op FC Groningen. Graziano Pellè was al vroeg in de wedstrijd de matchwinner.

Al na 19 seconden had de thuisploeg op achterstand moeten staan. Tjaronn Chery kreeg een nauwelijks te missen kans, maar de aanvaller presteerde het toch de bal naast te plaatsen. Het Groningse offensief werd zes minuten later abrupt verstoord door een doelpunt aan de andere kant. Op aangeven van de prima spelende Jean-Paul Boëtius kopte Pellè binnen.

Het boeiende spel uit de openingsfase kreeg lange tijd geen vervolg. Feyenoord kreeg na een half uur nog wel een kans via Tonny Vilhena (redding Marco Bizot), maar daarmee was de koek op in de eerste helft.

Wedstrijd komt tot leven

Na een uur kwam de wedstrijd weer even tot leven. Eerst door een scrimmage voor het Feyenoord-doel, die een halve kans voor Groningen opleverde. Vervolgens door Pellè die (na een mooie aanname op de borst) de bal hard op de lat schoot. Even later deed de Italiaan opnieuw van zich spreken met een hakje achter het standbeen, maar Bizot redde.

Omdat de 2-0 niet viel, kon het nog alle kanten op. Alleen de Groningen-spelers leken dat niet te beseffen. Van een slotoffensief was nauwelijks sprake. Meer dan een schot van Filip Kostic (naast) leverden de laatste minuten dan ook niet op.