Benauwde zege Ajax bij Cambuur

Ajax heeft zijn vijfde competitiezege op rij te pakken. Dankzij een treffer in blessuretijd won het met 2-1 bij SC Cambuur.

Ajax had het lastig in de beginfase tegen de vroeg storende Friezen. Na een half uur waren de Amsterdammers nog niet een keer in de buurt geweest van doelman Leonard Nienhuis, terwijl Cambuur al twee kansen had gehad. Zo zeilde een vrije trap van Erik Bakker maar net naast en had Mohamed El Makrini vanuit een corner een uitstekende kopkans, maar hij raakte de bal verkeerd.

Vijf minuten voor rust kon de eerste vloeiende aanval van Ajax worden genoteerd en die leverde prompt een treffer op. Davy Klaassen ontving de bal van de in de basis gestarte Kolbeinn SIgthórsson, leverde een voorzet op maat af op Lasse Schöne, die de bal keurig in de verre hoek schoof.

Cambuur geeft niet op

Cambuur zat niet bij de pakken neer, probeerde ook na rust Ajax naar achteren te dringen, al bleven kansen uit. Ajax was na een klein uur wel gevaarlijk, via Thulani Serrero, die een mooie dieptepass van Daley Blind echter niet onder controle kreeg.

Veel viel er daarna niet te genieten. Cambuur drong wel aan, zonder openingen te creëren en omdat Ajax zich beperkte tot het verstoren van de Friese aanval, kon Cambuur lang blijven hopen op meer.

Tien minuten voor tijd was Ramon Leeuwin al dicht bij de gelijkmaker, maar Jasper Cillessen redde knap. De Ajax-doelman, die al vier competitieduels geen treffer had hoeven incasseren, was echter kansloos op de intikker van Michiel Hemmen.

Het punt leek binnen, maar ruim in blessuretijd bezorgde Klaassen Ajax de nauwelijks verdiende zege.

"Speelden met vuur"

Ajax-trainer Frank de Boer was erg ontevreden over het spel van zijn ploeg: "We speelden met vuur. Veel spelers dachten dat ze op veertig, vijftig procent deze wedstrijd konden binnenslepen."

"Gelukkig is het ons niet duur komen te staan, maar het moet wel een wijze les zijn", aldus De Boer.

Voor zijn collega bij Cambuur, Dwight Lodeweges, was de late tegentreffer moeilijk te slikken. "Je wilt nooit verliezen, zeker niet als je in blessuretijd 1-1 staat tegen Ajax, wat dik verdiend is. Het dan op die manier weggeven is helemaal niet leuk."