Roda JC ontslaat coach Brood

Ruud Brood»
Ruud Brood Pro Shots

Roda JC Kerkrade heeft coach Ruud Brood ontslagen, zo maakte de Limburgse club zondag bekend. "We hadden onvoldoende vertrouwen dat de resultaten met Brood zouden verbeteren", aldus algemeen directeur Marcel van den Bunder tegen de NOS.

"Voor dit seizoen geloofden we dat we een goede stap zouden maken richting een stabiel seizoen. Dat is nu niet het geval en dan moet je op een gegeven moment dit besluit nemen."

Roda gaf zaterdag een 0-2 voorsprong bij NEC weg en verloor met 4-3. De ploeg leed daarmee de derde nederlaag op rij. De laatste overwinning dateert van eind oktober. Roda boekte toen een dubbele zege op PSV, in de KNVB-beker en de competitie. De ploeg staat momenteel veertiende in de eredivisie.

Brood volgde in 2012 Harm van Veldhoven op als coach. In zijn eerste seizoen eindigde de oud-trainer van Helmond Sport, Heracles Almelo en RKC Waalwijk met Roda JC op de zestiende positie.

"Vol begrip"

"Een complex van factoren ligt aan dit besluit ten grondslag", vervolgt Van den Bunder. "Wij hebben ons oor wel te luisteren gelegd bij de spelers, maar die zijn in de eindbeslissing niet gekend. Met Ruud hebben we vanochtend kort gesproken. Hij was teleurgesteld, maar vol begrip."

Roda beraadt zich nog over een opvolger voor Brood. De Limburgers spelen woensdag in het KNVB-bekertoernooi thuis tegen Vitesse en ontvangen zondag Ajax in de eredivisie.

Brood zelf wil eerst de lopende zaken met de club afhandelen alvorens op zijn ontslag te reageren.

Deel deze pagina

Video

Directeur Roda legt ontslag Brood uit

Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Roda JC Kerkrade, legt uit waarom de club heeft besloten niet verder te gaan met... trainer Ruud Brood.

Video en Audio

  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 7418 keer afgespeeld
  • » CL: Loedogorets - FC Basel Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Loedogorets - FC Basel in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 3330 keer afgespeeld
  • » Kroos over de zege van Real Madrid Video De reactie van Real Madrid-speler Toni Kroos na de 0-3 zege op bezoek bij Liverpool.22 okt 2014, 2837 keer afgespeeld

Meer video en audio