Twente is thuis Go Ahead de baas

FC Twente heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Go Ahead Eagles. De 3-1 zege bracht de ploeg in punten naast koploper Vitesse, dat zondag NAC Breda op bezoek krijgt.

Go Ahead was met de 4-1 zege in de IJsselderby tegen PEC Zwolle op zak vol vertrouwen naar Enschede afgereisd voor de oostelijke derby tegen FC Twente en dat was terug te zien in de beginfase. De gasten waren heer en meester en al na vier minuten schoot Deniz Türüc via de lat over.

Na tien minuten diende de tweede kans zich aan; Jeffrey Rijsdijk rukte op over rechts, kon afspelen op Xander Houtdijk, maar besloot zelf uit te halen en zijn schot kon worden gestopt door doelman Nick Marsman.

Rebound

Twente had tot dan nog weinig laten zien, maar opende wel de score via Felipe Gutiérrez. De Chileen zag zijn kopbal nog gekeerd worden door doelman Eloy Room en sloeg vervolgens toe in de rebound. Daarna gebeurde er weinig tot de rust, omdat Go Ahead geen gat kon slaan in de verdediging van Twente, dat zelf vooral achterover leunde en op een counter loerde.

In de veel attractievere tweede helft was Luc Castaignos dicht bij de 2-0. Room stopte zijn volley en zette de Twente-spits ook nog de voet dwars toen die al te laconiek de bal binnen wilde tikken uit de rebound.

Schouder

Even later scoorde Castaignos alsnog, al had hij daar zelf nauwelijks weet van. Een voorzet van Roberto Rosales werd door Youness Mokhtar ingekopt, waarna de bal via de schouder van de in buitenspelpositie verkerende Castaignos in het net belandde.

Amper twee minuten later veroorzaakte Twente-aanvoerder Rasmus Bengtsson een penalty, die koelbloedig werd benut door Jop van de Linden, de aanvoerder van de gasten.

Vijf minuten later was de marge weer twee treffers dankzij een prachtige vrije trap van Dusan Tadic die de bal hard en zuiver in het kruis joeg. Daarmee was de vierde zege op rij voor Twente een feit.