NEC in spektakelstuk langs Roda

Hekkensluiter NEC heeft zijn derde zege van het seizoen te pakken. In eigen huis bogen de Nijmegenaren een 2-0 achterstand bij rust om in een 4-3 overwinning.

De start van NEC was hoopval en het schot van Søren Rieks na een paar minuten fraai, maar doelman Filip Kurto stond op zijn post. Een handvol minuten na de eerste grote kans van de wedstrijd keek NEC al tegen een 0-2 achterstand aan.

Eerst rukte Guus Hupperts over rechts op en na een kapbeweging met links schoot hij de bal met rechts hard binnen. De 0-2 kwam van de voet van Krisztián Németh, die tussen drie verdedigers door de bal tegen de touwen mocht trappen.

Frank Demouge had de wedstrijd na twintig minuten al op slot kunnen zetten, maar hij schoot van dichtbij tegen doelman Kalle Johnsson op.

Tot de rust was het na de kans van Demouge vooral NEC wat de klok sloeg en de thuisploeg stapelde kans op kans. Maar Kevin Conboy schoot op de paal en zag een kopbal op de lijn gekeerd worden door Anouar Kali en Jeffrey Leiwakabessy vond de opnieuw alerte Kurto op zijn weg.

Gezang barst los in tweede helft

De tweede helft was nog geen minuut oud of NEC kreeg zijn verdiende tegentreffer. Marnick Vermijl ging een een-tweetje aan met Rieks en schoof beheerst binnen. Na een uur tekende Rieks zelf voor de 2-2 met een prachtige kopbal in de verre hoek.

NEC rook bloed, Roda deinsde terug en kreeg het loon van de angst, want een paar minuten later was Rieks opnieuw succesvol en op die voorsprong was niets af te dingen.

Na de door Conboy gemaakte 4-2 barstte het gezang al los in Nijmegen, maar het werd nog spannend in de slotfase, want kort voor tijd trof Demouge nog doel. En in blessuretijd beroerde verdediger Rens van Eijden de bal met de hand, maar tot vreugde van NEC zag arbiter Jochem Kamphuis de handsbal over het hoofd.